Brödmix- avokado toast

Tips på en väldigt bra frukost eller mellanmål, avokadotoast. Det gör du enkelt genom att rosta en skiva av ditt bröd som du bakat av min brödmix. Sedan mosa en mogen avokade och blanda den med flingsalt, svartpeppar och chiliflakes/sambal oelek. På med avokadoröran på brödet och så är det klart!

Andra tips på vad du även kan blanda i är: olivolja, vitlök, tabasco, citron, chèvre, paprikapulver och gurkmeja.
Toppa kan du göra med: stekt lök, räkor, tomat och ägg

Raw food-chokladbollmix

Det enda du behöver göra för att baka dessa raw food-chokladbollarna är att blanda mixen med vatten och olja och sedan forma bollar. Sedan har du bakat chokladbollar som är helt raw, glutenfria och raffinerat sockerfria. Du kan smaksätta bollarna på många olika sätt. Några av mina favorit smaktillsatser är lakritspulver som framhäver chokladsmaken, apelsin, smält mörk choklad, torkad frukt eller steviadroppar med chokladsmak. Om du inte behöver ha bollarna strikt raw kan du tillsätta kaffe som även det förhöjer chokladsmaken!

Ingredienser: Cashewnötter, mandlar, dadlar, raw kakao, glutenfria havregryn och salt

Knäckemix

För att baka detta fröknäcket behöver du endast blanda ihop knäckemixen med vatten och olja sedan bred ut smeten på en plåt. Sista steget är att grädda knäckebrödet i ugnen och därefter är det bara till att njuta av ett krispigt och smakrikt fröknäcke. Helt glutenfritt och raffinerat sockerfritt. Detta fröknäcke passar precis lika bra till frukost och mellanmål som till lunch och middag. Du kan smaksätta smeten och toppa den på alla möjliga vis. Några exempel är färska örter, flingsalt, chili, kanel eller kardemumma.

Ingredienser: Solroskärnor, pumpakärnor, sesamfrön, linfrön, mandelmjöl, fiberhusk och salt
Upp